Скільки можна їсти гарбуза в день?
Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г, добова — близько 100 г, це приблизно 40 штук. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою.
Як використати гарбузове пюре?
Таке пюре з гарбуза – головний елемент для гарбузового кексу, різотто, ньоккі і, звичайно, гарбузового пирога. Ви можете приготувати одразу велику кількість пюре, розкласти його у пакети приблизно по 200 г та заморозити. А потім використовувати ці пакетики, коли вас охопить гарбузове натхнення!
Що лікує гарбуза?
Також гарбуз зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, має протинабряковий ефект. Гарбуз містить калій, магній, клітковину і каротиноїди. Ці речовини нормалізують рівень холестерину. Благотворно овоч впливає і на стан шлунково-кишкового тракту, показаний при гастритах, виразковій хворобі. Кеш
Що приготувати з гарбуза: рецепти і рекомендації
Залежно від сорту, в гарбузі міститься до третини добової дози каротину, чверть вітаміну А, чимало солей міді, заліза і фосфору, вітаміни групи B, C, E, D і рідкісного вітаміну T, який прискорює обмінні процеси, перешкоджаючи ожирінню. У ньому багато калію, кальцію, магнію, цинку, …