Як правильно вживати брусницю?
Вживати по 1/4 склянки 3–4 рази на добу. При цукровому діабеті рекомендовано споживати свіжі ягоди брусниці — до 200–300 г на день. При тривалому кашлі корисно вживати сироп із соку брусниці, змішавши його в однакових пропорціях із медом. Варення з брусниці є визнаним засобом для лікування простатиту.
Як виглядають ягоди брусниці?
Вони блискучі, дуже гладкі, і виглядають декоративними. Красиві і квітки – рожеві, дзвоникоподібні, зібрані в суцвіття до 10 бутонів. Ягоди яскраві червоні, діаметром до 12 мм. За смаком брусниця набагато солодша за журавлину, але така ж соковита і корисна.
Як зберегти брусницю?
Зсипте ягоди в 3-літрову банку (попередньо простерилизованную) і покрийте листям ягоди брусниці. Залийте ягоди чистою і холодною водою Покрийте горлечко банки капроном або марлею і закрийте кришкою з дірочками. Банку слід прибрати для зберігання в прохолодне місце: погріб, підвал, холодильник.
Брусниця – користь та шкода ягоди, склад та …
Чим корисна Брусниця? 🍒 Калорійність ягоди, вітаміни та мінерали. Застосування брусниці в кулінарії та косметології, а також у медицині. ⭐⭐⭐⭐⭐