Листя базиліка темно-фіолетового кольору, багаті ефірними маслами, мають сильний і приємний запах. Використовують листя і верхні частини молодих пагонів в свіжому вигляді і висушеному, як приправу до рибних і м'ясних блюд, для соусів, салатів, ароматизації при консервуванні інших овочів.
Як правильно вживати базилік?
Крім піци, зелений базилік пасуватиме салатам, у складі яких є огірки, помідори, часник, лимони, горіхи, оливки, а також до всіх страв з великих видів пасти. Також дуже смачні сандвічі з шинкою або м'якими сирами, якщо до них покласти принаймні один листочок пряної рослини. Кеш
Як використовувати базилік в домашніх умовах?
Листя базиліку використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів і супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи. Кеш
Як правильно сіяти базилік?
Для отримання розсади насіння базиліка висівають у горщики або розсадні ящики вже у квітні. Різниця в строках посіву насіння залежить від того, який клімат у вашому регіоні, а також наявності теплиць або парників. Насіння базиліка ліпше сіяти рядками на відстані 4-5 см, глибина загортання насіння базиліку – 0,5 см.
Чим корисний базилік фіолетовий і як його правильно …
Базиліком називають популярну в кулінарії пряність, яка надає пікантний смак і неповторний аромат приправленим нею страв. Особливо пахучим вважається фіолетовий базилік, який на відміну від зеленого, широко …