Зміст:
Багато людей віддають перевагу справжньому сиру свого сирного продукту, що використовується в харчовій промисловості. Однак, не завжди легко виявити різницю між ними. У цій статті ми розглянемо декілька ключових факторів, які допоможуть вам відрізнити справжній сир від сирного продукту.
Перше, що слід звернути увагу, це список інгредієнтів на упаковці. Справжній сир повинен містити лише кілька простих та природних інгредієнтів, таких як молоко, фермент та сіль. Якщо в списку інгредієнтів є різні добавки, емульгатори та консерванти, це явна ознака того, що ви маєте справу з сирним продуктом, а не зі справжнім сиром.
Ще одним важливим критерієм є консистенція. Справжній сир має специфічну текстуру, яку важко наслідувати сирним продуктом. Справжній сир має бути еластичним та приємним на смак, з ніжними та кремовими нотками. Якщо сир має суху і тендітну консистенцію або не має яскравого смаку, ймовірно, це сирний продукт, виготовлений з використанням замінників.
Ознака | Справжній сир | Сирний продукт |
---|---|---|
склад | Тільки молоко, фермент, сіль | Добавки, емульгатори, загусники |
Текстура | Пружна, пухка або кремоподібна | Однорідна, пластична |
Колір | Натуральний колір сиру (білий, жовтий) | Часто штучне фарбування |
Смак | Виражений, різноманітний | Зазвичай одноманітний, штучний |
Розплавлюваність | Розплавляється рівномірно | Часто не розплавляється, утворює плівку |
Додамо, що до складу сирного продукту входить не більше 20% молока, крохмалю, кокосової олії, пальмової олії та замінників молочного жиру. Слід звернути увагу на запах продукту. Справжній сир пахне молоком, а сирний продукт має відчутний хімічний кислуватий запах.27 січ. 2023 р.
Як відрізнити сир та сирний продукт?
Головна різниця між «сиром» та «сирним продуктом» полягає у сировині, з якої їх виробили. Назвати продукт «сиромможна тільки якщо він на 100% зроблений з молока тваринного походження. «Сирний продукт» має у складі замінники молока – кокосові та пальмові олії, соєвий білок, а також їх аналоги.
Як дізнатися, що сир натуральний?
Він має бути однорідної структури з рівномірним кольором. Сир не повинен бути надто яскравим (натуральний сир може бути лише кремового відтінку, але не яскравого оранжевого), смугастим або плямистим. Якщо у сиру нерівномірне забарвлення або він білястий, то такий сир не дозрів, а, отже, він не має особливого смаку та аромату.
Як зрозуміти що сир без пальмової олії?
Якщо твердий сир насправді м'який, то в його складі є пальмова олія. Наявність пальмової олії у сирі можна перевірити, залишивши продукт на тарілці на 10-12 годин. Якщо пальмова олія застосовувалася, на поверхні продукту з'явиться жовта скоринка без зміни смаку та запаху.
Як перевірити сир запальничкою?
Як перевірити сир запальничкою – метод для сміливих Наприклад, ви можете відрізати шматочок сиру і піднести його під полум'я запальнички. Хороший, якісний продукт розплавиться миттєво, а запах буде, як у молока, що пригоріло.