– Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.6 лип. 2015 р.
Як варити варення щоб було густе?
Зробити варення більш густим допомагають і спеціальні добавки. Натуральна і ефективна — це пектин. Він дозволяє підвищити густоту і при цьому зберегти цілими шматочки, часточки фруктів або ягоди. Додається він із розрахунку 10-15 г на 1 кг фруктів.
Скільки варити варення щоб було густе?
З моменту закипання варення потрібно варити 5 хвилин, після чого прибрати з вогню та охолодити до кімнатної температури. Таким чином потрібно повторити декілька разів, поки варення не буде готовим.
Як кипить варення?
Кип'ятимо п'ять хвилин на слабкому вогні. Потім накриваємо кришкою. Коли варення остигне, повторюємо, але кипіти варення має менше — дві-три хвилини. Причиняємо кришкою нещільно та залишаємо на ніч в холодильнику.
Варення – 137 рецептів, як приготувати покроково з фото на
На нашому сайті сотні рецептів варення: з гарбуза, з троянд, з лимонів, зі смородини, мандаринів, волоських горіхів, апельсинів, слив — всіх і не перерахувати. …