Як приготувати суниці на зиму?
Можна спочатку ягоди перетерти через сито, і тільки після цього засипати цукор і перемішати. Підготовлену масу розкласти по стерильним гарячим банкам, закрити кришками і зберігати в холодильнику, або викласти в контейнери і заморозити в морозильній камері.
Як варить варення?
– Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.
Скільки часу потрібно варити варення?
Ідеально тримати варення на середньому або малому вогні до кипіння. Дати покипіти 5 хвилин, забрати з вогню та настояти 10-12 годин. Але є різні способи варити варення: в один прийом або в три (п'ятихвилинка, наприклад).
Суничне варення – покроковий рецепт на зиму
Пропонуємо вам приготувати смачне і корисне варення із суниць. Вариться воно не довго, тож майже всі вітаміни зберігаються. Але слід зауважити – суничне варення має ледь відчутну гірчинку.