У суху трилітрову банку викласти сухарі, всипати цукор і немиті родзинки. Влити в банку чисту питну воду, трохи не доливаючи до країв. Прикрити банку кришкою або марлею і поставити квас бродити в темне тепле місце на 2 доби. Через 2 дні готовий квас процідити й охолодити.19 лип. 2022 р.
Як зробити квас з житнього хліба?
У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак.
Що потрібно щоб зробити квас?
На одну порцію квасу потрібно взяти:
- 300 г житнього хліба;
- 100-150 г цукру;
- 2 л питної води;
- 25 г родзинок.
Кеш
Скільки можна зберігати домашній квас?
Процідіть квас через сито з марлею в чисту ємність та відразу перелийте в банки з кришками і поставте в холодильник. Домашній квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів. Кеш
Домашній квас: як зробити квас? 6 рецептів | Блог Comfy
Такий напій довше зберігається і подобається, як дорослим, так і дітям. Інгредієнти: 1. Яблучна сушка – 400 г 2. Вода – 3 л 3. Цукор – 200 г 4. Сухі дріжджі – 20 г 5. Лимон – 1 шт. Етапи приготування: 1. Яблучну сушку залийте окропом і дайте настоятися протягом 2-3 годин. 2. …