Що можна зробити з ягід кизилу?
Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.
Як варити кизил?
Зрілі і перестиглі плоди кизилу вимити, видалити кісточки, перекласти в таз і проварити 10-15 хвилин з водою; Розварений кизил змішати з яблучним пюре, додати цукор і варити до готовності; Загорнути готове варення в стерелізовані банки.
Як приготувати кизил на зиму?
Способ приготовления:
- Кизил вымойте, положите в кастрюлю.
- Всыпьте туда же сахар и влейте воду. Поставьте на большой огонь.
- Когда варенье закипит, огонь убавьте, чтобы масса только слегка бурлила.
- Варите 5 минут, постоянно снимая пену.
- Разлейте по стерильным банкам и закатайте.
- Укутайте теплым одеялом до остывания.
Варення із кизилу з кісточками: рецепт заготовки …
Варення з кизилу – рецепт приготування: Перед тим як варити варення з кизилу, перебери його, відокремлюючи сміття і …