Як у духовці висушити Іван чай

Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван-чай на деці, близько двох діб.

Як правильно збирати іван чай?

Для збору іван-чаю існує правило — найсмачніший чай виходить з листочків рослини, яка зовсім недавно зацвіла або готується зацвісти. Цвіте кипрей до кінця липня. Знавці радять збирати верхні молоденькі листочки.

Як ферментують Іван чай?

Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.

Як правильно сушити чай?

Сушка. Після закінчення процесу ферментації листя сушиться за невисокої температури (на Ланці сушать при 81-82 град. В дров'яних печах). Сушити необхідно ретельно, але не зайве, щоб листя не розсипалися при дотику.

Іван чай сушка в домашніх умовах у духовці – Garantiya.com.ua
Як правильно сушити іван чай? щоб висушити, ферментоване листя Іван–чаю дрібно ріжуть, розстеляють на листах, застелених пергаментом, шаром 1-1,5 …

Related Post

Що таке електронна пошта при реєстрації: повне розумінняЩо таке електронна пошта при реєстрації: повне розуміння

e-mail під час реєстрації — це електронна пошта, яку користувач вказує під час реєстрації на сайті, сервісі або програмі. E-mail при реєстрації став невід'ємною частиною інтернет-користувацького досвіду, оскільки дозволяє користувачам

Не зав’язуються кабачки один пустоцвітНе зав’язуються кабачки один пустоцвіт

У цьому випадку проблема вирішується дуже просто: потрібно просто прорідити посадки, видаливши зайве листя. Погодні умови також можуть вплинути на появу зав'язей: у спеку на кущах переважають, в основному, чоловічі