Як правильно сушити печериці?
Для сушіння продукту вибирають добре провітрюване, світле місце без доступу вологи, де печериці висихають до потрібного стану приблизно за тиждень. Якщо гриби сушаться на відкритому повітрі, слід уникати попадання на них прямих сонячних променів.
Як сушити гриби в печі?
Гриби в духовій шафі сушать на решітках, застелених папером для випічки, протягом 5-6 годин. При цьому в перші 1,5-2 години температуру краще виставити близько 60 градусів, потім на пару годин підвищити до 70 градусів, а потім знову зменшити.
Скільки часу сушити білі гриби в сушарці?
Це найпростіший спосіб, для нього використовується дегідратор – спеціальний пристрій для сушіння грибів. Вам потрібно помістити гриби всередину нього і виставити температуру 40-50°C. Через 10-12 годин ви отримаєте готові сушені гриби.
Як правильно засушити печериці різними способами
У домашніх умовах ароматні гриби можна засушити декількома способами. Багато воліють висушити продукт на повітрі під час літнього відпочинку на дачі, інші ж воліють робити це вдома, використовуючи сучасні засоби. А самі ароматні і смачні сушені печериці виходять після сушіння в печі.