Сушіння моркви в духовці є найдоступнішим способом її заготівлі. На форму для випічки, застелену пергаментом, необхідно викласти тонким шаром морквяну нарізку. Духовку слід розігріти до температури 65-70 °C. Для кращої циркуляції повітря, дверцята до кінця зачиняти не треба.
Як правильно зберігати моркву на зиму?
Температура льоху чи підвалу, де зберігатиметься морква, має бути в межах -2… +2°C, вологість повітря 90-95%. Ще у підвалі має бути достатня, але не дуже інтенсивна вентиляція, адже за великої кількості повітря коренеплоди почнуть проростати.
Як правильно зберігати моркву в холодильнику?
В холодильнику Якщо у вас 3-4 кг моркви і є великий холодильник, зберігайте її у ящиках для овочів. Для цього добре помийте овоч, залиште повністю обсушитися на паперовому рушнику, а потім складіть в ящик в кілька рядків. Залишіть у відкритому поліетиленовому пакеті.
Коли можна сіяти моркву на зберігання?
Коли садити моркву залежно від сорту овоча Середньостиглі сорти моркви висаджують коли налагодиться тепла погода. Найкраще сіяти такі сорти у травні, червні. Така морква ідеально підходить для тривалого зберігання.
Як сушити моркву на зиму в домашніх умовах: всі способи …
Після сушіння моркву слід зсипати в одну велику посудину, для того щоб волога, яка ще залишилася, розподілилася рівномірно по заготівлі. Потім, її можна перекласти в герметичні скляні чи жерстяні баночки, або бавовняні мішечки. В них морква може бути придатною до вжитку …