Якщо ягоди зовні чисті, то мити їх не потрібно. Перекладіть на чистий лист зібрану горобину, розподіліть рівномірно по усій ширині. Поставте лист у духовку та встановіть температуру від 40 до 60 градусів. Кожні 20 хвилин перемішуйте сировину, щоб вона просушувалася якісно та рівномірно.
Що лікує червона горобина?
У народній медицині використовують плоди й суцвіття горобини при сечокам'яній хворобі, порушенні обміну речовин, простуді, шлунково-кишкових захворюваннях, а відвар кори — при гіпертонії. Плоди горобини застосовують як сечогінний засіб.
Що лікує горобина?
Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі.
Коли краще садити горобину?
Садять горобину, як і інші плодові дерева, навесні, до початку сокоруху, або восени, у період падолисту.
Сушена червона горобина – як сушити ягоди в …
Як сушити ягоди горобини в домашніх умовах. Ці лісові ягоди можна піддавати сухому перероблюванню у два способи. Перший — це сушіння природним способом: під навісом, на горищі чи у будь …