Як стати мусульманином і де

Що потрібно зробити, щоб стати мусульманином?

Людина вважатиметься мусульманином, якщо він скаже формулу єдинобожжя (шахаду): «Я свідчу, що немає Бога, крім Аллаха, і також я свідчу, що Мухаммад є Посланцем Аллаха».

Як в Україні прийняти іслам?

Щоб прийняти іслам, людині не треба йти до мечеті. Для цього достатньо вимовити шахаду – свідчення про віру в єдиного Бога – Аллаха.

Що потрібно сказати, щоб прийняти іслам?

Загалом шиїтська шахада має вигляд. "Свідчу, що немає богів, крім Аллаха, і ще свідчу, що Мухаммад – посланник Аллаха і Алі – намісник Аллаха".

Дзен
ХОЧУ СТАТИ МУСУЛЬМАНІНОМ, АЛЕ… МІФИ ПРО ПРИЙНЯТТЯ ІСЛАМУ Частина 3 | Достовірно і коротко про іслам | Дзен

Як стати мусульманином

Іслам унікальний серед світових релігій простотою, з якою можна долучитися до лав послідовників цього віровчення. Все, що для цього треба — щире проголошення свого віровизнання, символу віри. Втім не варто поспішати оголошувати собі мусульманином, доки не будете певні, що справді в це вірите. Без вагань прочитайте Коран, відвідайте проповіді та лекції (для цього не обов'язково бути мусульманином), не стесняйтесь звернутися до імаму за порадою та поясненнями, якщо маєте якісь питання чи сумніви щодо правильного розуміння певних положень. Посвятити свою життя виконанню ісламських принципів — одне з найважливіших (як не найважливіше) рішень у вашій житті.

Впевніться, що розумієте, що значить бути мусульманином і чинити як мусульманин. Передусім це передбачає віру в Єдиного Бога – Аллага, Всемогутнього Творця.Він єдиний, для кого ви маєте робити добрі справи, і єдиний, достойний вашого поклоніння. Нема нікого й нічого, рівного Йому!

Мухаммад (мир йому і благословення) – останній Божий посланець і пророк, після нього вже не буде пророків. Відповідно до віровчення, Іслам — природний первісний стан усіх творінь, отож ви не навертаєтеся до Ісламу, а швидше вертаєтеся до нього.

В Ісламі ви творите особисту, пряму зв'язок із Богом, поклоняючись Йому одному. Майте на увазі, прийняття Ісламу стирає всі гріхи, вчинені перед цим. Новонавернень отримує чисту книгу своїх справ і подібний до цього до новонародженого — лише від нього буде залежати, якими справами він наповнити цю книгу. Намагайтесь зберегти цю чистоту якнайдовше! А як скоїте гріх після навернення, не забувайте, що можна покаятися перед Богом, що приймає всі каяття, коли вони справді щирі. Не треба жодних посредників, нікому не треба сповідатися!

Ви не повинні змінювати своє ім'я на арабське (будь-яке ім'я може бути мусульманським, якщо воно має добре значення), припиняти стосунки з родичами-немусульманами (в Ісламі підтримання родинних зв'язків надзвичайно важливе) чи носити традиційне вбрання народу, до якого ви не належите. Однак в Ісламі існує певний «дрес-код»: особливе значення має скромність, і від мусульман чекають дотримання цих норм в одязі.

Отже, коли ви абсолютно впевнені, що хочете стати мусульманином і скоритися волі Бога (Аллага), все, що треба зробити, — проголосити кроку (символ віри):

«Ашгаду ан ля іляга ілля Ллагу, ва ашгаду анна Мухаммадан розулю Ллаг» — «Свідчу, що немає іншого божества, крім Бога, та свідчу, що Мухаммад — посланець Божий».

Промовивши кроку, ви стаєте мусульманином.

Наявність свідків не обов'язкова умова прийняття Ісламу, адже Бог знає про все, що кроку, сказана наодинці, але зі щирим переконанням, зробить вас мусульманином перед Богом. Однак зазвичай для визнання громадою мусульман нового одновірця кроку проголошують перед двома свідками чи імамом. Імам також видасть вам сертифікат про навернення, що може знадобитися для отримання візи пана до Саудівської Аравії, коли ви зберетеся до хаджу до Мекки.

Отже, якщо ви хочете прийняти Іслам в одній із мечетей ДУМУ «Умма»,

  • краще прийти з документом, що засвідчує особу;
  • запитати тих, з ким хочете розділити радість цієї події, незалежно від їхньої віри, — будь-кого, чия присутність для вас потрібна;
  • якщо ви не маєте знайомих мусульман, які стали б свідками прийняття Ісламу, ми запросимо за свідків працівників мечеті;
  • жінкам, і чоловікам бажано вбратися скромно.

ДУМУ «Умма» видає новонаверненим мусульманам свідоцтва про прийняття Ісламу, підписані імамом, свідками, особливою, з печаткою духовного управління.

Related Post

Як правильно використовувати кому і де не ставитиЯк правильно використовувати кому і де не ставити

У російській мові виділяються певні правила щодо використання коми. Кома – це пунктуаційний знак, який відіграє важливу роль в організації та структуруванні пропозиції. Часто правила використання коми викликають складне становище

Керамзит що за матеріалКерамзит що за матеріал

Для чого використовують керамзит? Керамзит, як правило, використовується як ізолююча засипка, яка дозволяє забезпечити хороший дренаж в процесі будівництва доріг, в садовому справі, для кореневої системи рослин. Цей матеріал застосовується