Як виготовляють силос?
Для отримання силосу (корму) використовують очищені та подрібнені соковиті рослини та коренеплоди, які закладаються у силосні ями та добре трамбуються, щоб виключити доступ повітря. При цьому в силосі створюються сприятливі умови для розвитку молочнокислих бактерій.
Яка вологість силосу?
Важливим чинником для отримання високоякісного силосу є вологість маси, яку силосують. Залежно від виду рослин цей показник коливається у межах 65 — 75 %. За такої вологості оптимально розвиваються гомоферментативні молочнокислі бактерії за низьких втрат поживних речовин у газоподібному стані (угар) — 10 — 12 %.
Коли заготовляють силос?
Збирання кукурудзяної маси на силос починається у фазі закінчення молочної – початку воскової стиглості за вологості 65-70%. Кукурудза зібрана в ранні строки (до молочно-воскової стиглості) має підвищений вміст цукру та велику вологість (до 85 %), що приводить до перекисання силосу. КешСхожі
Силос: що це таке, з чого його роблять, як зберігати
Технологія заготівлі силосу називається силосованием. Для виготовлення силосу використовуються спеціальні ями, траншеї, вежі. Ями та траншеї виривають завжди в глиняному грунті і облицьовують цементом, щоб через землю не проходила волога. Заготівля силосу проходить у …