Як робиться силос

Як виготовляють силос?

Для отримання силосу (корму) використовують очищені та подрібнені соковиті рослини та коренеплоди, які закладаються у силосні ями та добре трамбуються, щоб виключити доступ повітря. При цьому в силосі створюються сприятливі умови для розвитку молочнокислих бактерій.

Яка вологість силосу?

Важливим чинником для отримання високоякісного силосу є вологість маси, яку силосують. Залежно від виду рослин цей показник коливається у межах 65 — 75 %. За такої вологості оптимально розвиваються гомоферментативні молочнокислі бактерії за низьких втрат поживних речовин у газоподібному стані (угар) — 10 — 12 %.

Коли заготовляють силос?

Збирання кукурудзяної маси на силос починається у фазі закінчення молочної – початку воскової стиглості за вологості 65-70%. Кукурудза зібрана в ранні строки (до молочно-воскової стиглості) має підвищений вміст цукру та велику вологість (до 85 %), що приводить до перекисання силосу. КешСхожі

Силос: що це таке, з чого його роблять, як зберігати
Технологія заготівлі силосу називається силосованием. Для виготовлення силосу використовуються спеціальні ями, траншеї, вежі. Ями та траншеї виривають завжди в глиняному грунті і облицьовують цементом, щоб через землю не проходила волога. Заготівля силосу проходить у …

Related Post

Які засоби добре розріджують і виводять мокротиння?Які засоби добре розріджують і виводять мокротиння?

Зміст:1 Що добре розріджує і виводить мокротиння?1.1 Механізм утворення мокротиння1.1.1 Що таке мокротиння?1.1.2 Як утворюється мокротиння?1.2 Препарати на основі бронхолітиків1.2.1 Беродуал1.2.2 Формотерол1.2.3 Магній1.3 Препарати на основі муколітиків1.3.1 Ацетилцистеїн1.3.2 Н-Aцетилцистеїн1.4 Народні

Як розвести борну кислоту для обробки томатівЯк розвести борну кислоту для обробки томатів

Для підтримки бору в грунті, потрібно проводити підгодівлю безпосередньо в грунт 1 раз в 3 роки. Для цього треба в 10 л води розвести 1 г борної кислоти, і поливати