Що можна зробити з червоної смородини на зиму?
Варення з червоної смородини (червоних порічок) – це корисні, вітамінні й солодкі ласощі, які можна без особливих зусиль досить швидко заготовити на зиму. Таке варення або джем буде чудовим доповненням до чаювання. Також його часто використовують для прикрашання тортів, тістечок і десертів. Кеш
Що зробити з червоних порічок?
SHUBA поцікавилася, які страви можуть стати особливими, якщо використати під час приготування саме червону порічку, і от що ми з'ясували: з порічкою можна приготувати не тільки варення, джеми й компоти, а й різноманітні соуси, десерти, м'ясні страви, рибу й навіть мармелад!
Що можна закрити з порічок?
Листя порічок використовували при маринуванні, солінні та квашенні овочів та фруктів. Також з бруньок, гілля та листя робили відвари, кваси для пиття та лікування. Але головне з порічок можна робити варення, желе, напої.
Желе з червоної смородини на зиму – 12 кращих …
Для приготування желе на зиму, червона смородина – ідеальна ягода. Сприяє тому велику кількість пектину, який міститься у складі плодів чагарнику.