Перетираємо сливи через сито, щоб маса була однорідною. Можна подрібнити сливи блендером, але тоді в соусі буде присутній шкірка зі слив. У протерту масу додаємо зелень, часник, сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі та м'яту. Відправляємо домашній соус ткемалі на повільний вогонь і після закипання проварюємо 5-7 хвилин.15 вер. 2020 р.
Як приготувати соус зі слив?
Перетерти сливи через сито, щоб маса була однорідною та без шкірок. У протерту масу всипати зелень, часник, сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі та м'яту. Покласти домашній соус ткемалі на повільний вогонь і після закипання проварити 5-7 хвилин. Смачний домашній соус ткемалі готовий. Кеш
Як називається соус зі слив?
Сьогодні ми приготуємо відомий грузинський соус ткемалі. В його основі, як правило, лежить спеціальний сорт аличі. Ми ж замість аличі використаємо сливи.
Що можна зробити з слив на зиму?
Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні.
Як приготувати соус ткемалі. Рецепт ткемалі зі …
Як же мені подобається холодним зимовим вечором відкрити грузинський соус ткемалі та подати його до риби, м’яса, страв із картоплі та макаронних виробів. Я зробив ткемалі досить пекучим, використавши в рецепті …