Як роблять цукор з цукрового буряка?
Буряк подрібнюється на відцентрових бурякорізках з 12-16 ножовими рамами. Бурякова стружка далі по стрічковому конвеєру надходить в дифузійне відділення. Процес вилучення цукру базується на дифузії клітинного соку водою із порушених клітин.
Де вирощують цукрові буряки?
Так, найбільші посівні площі цукрових буряків зосереджені в росії, Франції, Польщі, Німеччині, Італії, Румунії, Чехії, Словаччині, Англії, Бельгії та Україні. Причому близько 80% усіх посівних площ та валового збору цукрових буряків припадає саме на ЄС.
Що роблять з цукрового буряка?
З цукрових буряків виробляють, крім цукру, патоку, з якої одержують спиртові дріжджі, гліцерин тощо. Гичку використовують як корми для свійських тварин.
Як роблять цукор із цукрових буряків на заводі
Дифузія. Для вилучення цукру з буряків стружка проходить через воду, підігріту до температури 70°C. М’якуш, який залишається після вилучення цукру (буряковий жом), використовується для виготовлення корму для тварин та інших продуктів. Очищення цукровогосиропу.