Коли пророщувати живці винограду?
Живці заготовлюють у вересні-жовтні, а пророщують – у лютому. Тож успішне вирощування ліани залежить від нарізки відповідних пагонів, правильного зберігання посадкового матеріалу і створення умов для пророщування. Кеш
Як нарізати живці винограду?
Оптимальний розмір живців – на 6 бруньок. Нижній зріз живця повинен проходити на 2 см нижче за першу бруньку, а верхній – на 2-3 см вище шостої. Терміни заготівлі живців різняться залежно від клімату регіону, але в середньому це краще робити з кінця вересня до кінця жовтня, під час передзимового обрізання винограду.
Як зберегти живці винограду до весни?
Найбільш простий спосіб зберегти чубуки винограду до весни – це прикопати їх. Викопайте в землі траншею глибиною 40-50 см і трохи довшу за живці, насипте на дно піску, покладіть на нього живці, засипте їх землею і обов'язково зробіть горбок, щоб у цьому місці не накопичувалася дощова та тала вода.
Пророщення живців винограду в домашніх умовах: опис і …
Воду міняють щодня. За кілька днів зрізи почнуть набухати і посвітлішають. Це означає, що на живці утворилася ранова тканина. Вона виконує захисну функцію, не дозволяючи живцю загнивати, і в майбутньому сприяє …