Що можна проростити в домашніх умовах?
Час для пророщення для різних культур може відрізнятися.
- Не потребують довгого замочування: гречка, люцерна, льон, сочевиця, соняшник, гарбузове насіння, гречка, люцерна, гірчиця, редиска, маш, овес. …
- Соя, пшениця, жито, ячмінь потребують замочування на 8 – 10 год.
Кеш
Як правильно пророщувати зерна?
Як проростити зерна
- Зерна промити охолодженою кип'яченою водою.
- Покласти зерна на тришарову марлю або чисту тканину.
- Накрити зерна ще одним шаром тканини та залити невеликою кількістю злегка теплої кип'яченої води.
- Поставити зерна у світле тепле місце.
- Придатність в їжу потрібно визначати по довжині проростка.
Як проростити насіння розторопші?
Проростити насіння розторопші рекомендується за такою схемою: Перебрати насіння та ретельно промити. Замочити його у скляній баночці з чистою водою на 12 годин, накрити чистою марлею, закріпити гумкою (або скористатися спеціальними баночками для пророщування).
Пророщений ячмінь: користь та шкода…
Інструкція