Приготування: У чайнику кип'ятимо воду. Ягоди журавлини занурюємо у блендер і подрібнюємо до стану пюре. Заливаємо журавлинове пюре окропом і даємо настоятися протягом 15 хвилин.
Як правильно вживати журавлину?
Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.
Кому не можна їсти журавлину?
Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.
Що лікує журавлина?
Корисні та лікувальні властивості Як засіб з сечогінними й антимікробними властивостями журавлину використовують для профілактики й лікування захворювань нирок, сечовивідних шляхів і сечового міхура, при гіпоацидних гастритах, при початкових формах панкреатитів.
Журавлина при застуді: як правильно заварювати, рецепт
Журавлина при застуді За перших симптомів застуди лікарі рекомендують використовувати поряд з аптечними препаратами народні засоби.