Як приготувати журавлину при застуді

Приготування: У чайнику кип'ятимо воду. Ягоди журавлини занурюємо у блендер і подрібнюємо до стану пюре. Заливаємо журавлинове пюре окропом і даємо настоятися протягом 15 хвилин.

Як правильно вживати журавлину?

Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.

Кому не можна їсти журавлину?

Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.

Що лікує журавлина?

Корисні та лікувальні властивості Як засіб з сечогінними й антимікробними властивостями журавлину використовують для профілактики й лікування захворювань нирок, сечовивідних шляхів і сечового міхура, при гіпоацидних гастритах, при початкових формах панкреатитів.

Журавлина при застуді: як правильно заварювати, рецепт
Журавлина при застуді За перших симптомів застуди лікарі рекомендують використовувати поряд з аптечними препаратами народні засоби.

Related Post

Що сильніше смерчу: сили природи, міць руйнуванняЩо сильніше смерчу: сили природи, міць руйнування

Зміст:1 Хто сильніший за ураган чи смерч?2 Хто сильніший за смерч чи торнадо?3 Який найсильніший буревій у світі?4 Що сильніше за ураган? Смерч – одне з найбільш руйнівних атмосферних явищ,

Засолювання великих огірків на зимуЗасолювання великих огірків на зиму

Як правильно солити огірки на зиму? Спосіб простий: огірки укласти разом з прянощами в банки. Сіль розмішати в холодній воді, залити розсолом огірки. Закрити банки поліетиленовими кришками, розігрітими в гарячій

Сорт помідор ведмежа лапаСорт помідор ведмежа лапа

Как формировать томат медвежья лапа? Описание и характеристика томата Медвежья лапа, отзывы, фото Требуется подвязка к опоре и пасынкование. Формировать лучше всего в 1-2 стебля, если оставлять больше — плоды