Як приготувати компост на дачі з із

Як швидко зробити компост в домашніх умовах?

Для цього потрібно:

  1. викопати яму потрібного розміру, щоб укласти всі органічні відходи;
  2. укласти органіку пошарово товщиною 20-30 см і полити розчинами мікробів;
  3. на верх купи внести золу, вапно та кухонні відходи;
  4. все присипати шаром землі в 5-7 см і щільно вкрити чорною плівкою;
  5. дозріє компост через три-п'ять місяців.

Як вносити компост в грунт?

При посадці плодових дерев рекомендують вносити близько двох відер компосту безпосередньо в лунки. Крім того, таким добривом можна удобрювати саджанці і на другий-третій рік після посадки, восени неглибоко закопуючи його у верхній шар ґрунту пристовбурового кола або просто розклавши і присипавши землею.

Що додати в компостну яму?

Як уникнути запаху від компостної ями ми напишемо нижче, але перестрахуватися варто. Що можна складати в компостну яму? Усі рештки фруктів, овочів, зілля, ягоди, підсушена (просто на землі) трава, листя, хвоя, дрібні гілки з дерев та кущів (великі варто подрібнити). Можна виливати залишки компоту, кави, чаю.

Компост: як зробити своїми руками на дачі або вдома
Компост (лат. Compositus – складова)– це добриво, яке утворюється при розкладанні органічних речовин під впливом мікроорганізмів. Компостування є …

Related Post

Як позбутися порослів вишні назавждиЯк позбутися порослів вишні назавжди

Дуже просто: позбутися від кореневої порослі можна, просто вирізаючи її секатором. Вивести поросль вишні вдасться, якщо зрізати її на рівні приблизно 30 см від поверхні землі. Після того, як паростки

Як зберігати морквину в зиму в льохуЯк зберігати морквину в зиму в льоху

Зберігання моркви у піску Щоб створити для моркви сприятливий мікроклімат, можна використовувати звичайний річковий пісок. Спочатку льох слід добре просушити і насипати на дно засіки піску, сантиметрів на 10. Далі,

Що можна зробити з баклажанами у духовціЩо можна зробити з баклажанами у духовці

Як смачно приготувати баклажани в духовці? Запечений баклажан з йогуртовим соусом: покроковий рецепт Помийте баклажан та розріжте його навпіл. У м'якоті зробіть ножем «решіточку», не дорізаючи до кінця, шкірка має