Приготування: Немиті ягоди горобини розчавіть руками або качалкою, щоб пустили сік, додайте до ягід такі ж немиті родзинки. Перекладіть отриману масу у велику ємність, додайте половину підготованого цукру, перемішайте. Закривши ємність марлею, відправте масу бродити в тепле темне місце на тиждень.8 вер. 2019 р.
Що лікує чорноплідна горобина?
Ефективна горобина чорноплідна при цукровому діабеті, гломерулонефриті, променевих ураженнях і алергічних станах, при порушеннях, зумовлених застосуванням антикоагулянтів. Листя горобини містить речовини, які мають здатність поліпшувати роботу печінки, сприяти утворенню й відтоку жовчі.
Як зробити настойку з чорної Рябіни?
Перебрану і промиту горобину засипати в банку. Додати горілку так щоб вона на 2-3 см покривала шар ягід. Всипати цукор (за бажанням) і добре перемішати. Закрити банку кришкою і поставити на 60-70 днів в темне місце з кімнатною температурою.
Як зберігати чорну горобину?
Сушіння плодів. Один з найпоширеніших способів збереження горобини – це сушіння плодів. Для цього необхідно зібрати урожай горобини, розмістити його на просоченому марле або сушарці та залишити на протязі кількох днів до повного висихання. Після цього плоди можна зберігати в сухому і темному місці протягом всієї зими.
15 рецептів варення з чорноплідної горобини на будь …
Приготування: Очисти кабачки та наріж їх дрібним кубиком. Перебери чорноплідну горобину, змішай з цукром і залиш на 5-6 годин. Доведи варення до кипіння і проварити півгодини на слабкому вогні.