Зміст:
Баклажани – це овочі сімейства пасльонових, які широко використовуються у кулінарії різних культур. Але як відбувається їхнє дозрівання?
Першим знаком початку дозрівання баклажану є поява невеликих квіткових бруньок на стеблі рослини. У ході зростання баклажану, ці квіткові бруньки розвиватимуться в плоди, які з часом змінюватимуть свій колір та форму.
Процес дозрівання баклажану зазвичай починається зі збільшення розміру плоду та набуття яскравого зеленого забарвлення. Поступово, вони стають все більше і набувають таких відтінків, як фіолетовий, білий або навіть чорний. Колір плоду багато в чому залежить від його сорту та генетичних особливостей.
Спосіб | Опис |
---|---|
Насіння | Баклажани розмножуються через насіння. Необхідно посадити насіння в ґрунт на початку весни та виростити рослини протягом літа. |
Втечі | Також можливе розмноження баклажанів через пагони. Для цього необхідно висадити відростки від зрілих рослин восени або навесні. |
Запилення | Для запилення баклажанів потрібні комахи, такі як бджоли. Вони допомагають переносити пилок з квітки на квітку, що сприяє утворенню плодів. |
Зрілість | Баклажани дозрівають протягом 70-90 днів після посіву. Зрілі плоди мають насичений колір, гладку шкірку та приємний аромат. Вони готові для збирання та вживання в їжу. |
Як дозріває баклажан?
Баклажан дозріває приблизно протягом 60-80 днів з моменту пересадки. Рекомендується збирати баклажани до того, як насіння набуде коричневого відтінку. За хорошого результату вашої роботи, ви можете зібрати до 6-8 великих баклажанів з кожної здорової рослини.
Як зрозуміти що час збирати баклажани?
Збирання плодів починають, коли вони повністю сформувалися, наростили м'ясисту м'якоть і забарвилися у сортовий колір. Плоди, що змінили забарвлення з фіолетової на коричневу і стали м'якими, краще не їсти.
Коли треба забирати баклажани?
Найкраще прибирати баклажани у момент технічної стиглості, коли вони тільки починають зріти і вже досягли величини, характерної для сорту.
Чи потрібно обрізати баклажани?
Під час формування баклажанів потрібно видалити всі пасинки, що знаходяться нижче першого основного роздоріжжя. Пасинки забирають сили рослини, витрачаючи поживні речовини, які б послужити формування хорошого врожаю. Листя до першого роздоріжжя теж потрібно зрізати.