Ще один спосіб перевірки: спробуйте стиснути качан руками. Ви відчуєте, що вона як би хрумтить, скрипить. Така капуста, зазвичай, має білі листя всередині і зеленуваті зовні (верхні листки). Саме така капуста і вийде смачною в процесі квашення.26 жовт. 2022 р.
Який сорт капусти для квашення?
Порівняльна таблиця кращих сортів і гібридів пізньої білокачанної капусти
Назва сорту/гібриду | Виробник | Вага, кг |
---|---|---|
Сторідор F1 | Syngenta (Швейцарія) | 3,2 |
Анкома F1 | Rijk Zwaan (Нідерланди) | 2,5-4 |
Золтан F1 (NiZ 17-1265) | Hazera (Нідерланди) | 2-5 |
Харківська зимова | Hortus (Італія) | 2,8-4,0 |
Що потрібно щоб квашена капуста була хрусткою?
Щоб капуста була хрусткою, рекомендується процес заквашування починати при кімнатній температурі, а закінчувати приблизно при 0 ° С. Для отримання хрусткої капусти готуємо її в розсолі.
Скільки солі на 3 х літрову банку капусти?
Скільки солі потрібно на 3-літрову банку Тому для заготівлі 1 банки знадобиться всипати близько 50-70 г солі, а це близько 2-3 столових ложок.
Як правильно вибрати сорт капусти для квашення на зиму і …
Найкращі сорти капусти для квашення – Слава 1305, Валентина, Аврора, Білоруська 455. Форма качана має бути округлою чи навіть приплющеною, без пошкоджень. Обирайте білу капусту, не зелену.