Чим швидше висушите ягоди, тим більше вітамінів в них залишиться, тому розігрійте духовку до 40 ° C, викладіть шипшину на деко в один шар і помістіть в духовку приблизно на 1 годину. Після цього підвищіть температуру духовки до 60 ° C і тепер запасіться терпінням, бо сушити доведеться ще 8 годин.1 вер. 2020 р.
Як правильно збирати шипшину?
Кущ шипшини дуже колючий, тому для збору бажано вдягти одяг з довгими рукавами і товсті рукавички. Ягоди краще зривати разом із залишками чашечки і з плодоніжками. Шипшину слід збирати в суху погоду, щоб листя і плоди були повністю сухими. Кеш
Як сушити шипшину в Електросушці?
Як сушити шипшину в електросушарці Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Час залежить від вибраного температурного режиму, потужності електросушарки.
Як правильно зберігати шипшину?
Зберігати сушені плоди шипшини рекомендується в щільно закритих банках (деякі господарки, навпаки, ж рекомендують не закривати їх кришками, а зав'язати тканиною – для циркуляції повітря, щоб плоди не запліснявіли з часом), картонних коробках або тканинних мішечках.
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка …
Різні частини рослини необхідно збирати в різний час: 1. Квіти слід заготовлювати в червні, до того часу коли пелюстки ще не почали опадати. 2. Листя необхідно збирати в липні-серпні. Важливо, …