Але щоб глід не зіпсувався, необхідно знати, як його правильно сушити. Одне з основних правил, про яке мало хто знає – треба збирати недозрілі ягоди. Їх очищують від насіння, засипають цукром і лишають в приміщенні, де температура повітря складає не більше 20-ти градусів. Далі необхідно зачекати добу.
Як правильно сушити цвіт глоду?
Квітки глоду Квітки готують до сушіння відразу після збору: розкладають тонким шаром у добре провітрюваному приміщенні або використовують сушильну шафу за температури 40 °С. Зберігати висушені квіти краще у ящиках у сухому місці. Використовувати можна близько двох років.
Як правильно пити глід?
Спосіб приготування
- Помістіть глід в каструльку. Залийте окропом.
- Поставте на водяну баню на 30 хвилин.
- Зніміть ємність та накрийте її кришкою. Дайте засобу постояти протягом 10–15 хвилин. …
- Дорослі вживають відвар по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
Як глід впливає на тиск?
Препарати глоду посилюють кровообіг у судинах серця та головного мозку, посилюють скорочення серцевого м'яза зменшуючи його збудливість, чинять заспокійливу та протиаритмічну дію, нормалізують артеріальний тиск. У фітотерапії прийнято вважати, що глід знижує тиск і його рекомендують приймати при гіпертензії.
Як сушити глід в домашніх умовах / рецепт з фото
Як правильно сушити глід Глід (ягоди) Найголовніше – ягоди повинні бути сухими, тобто не треба збирати їх після дощу або рано вранці, коли ще не зійшла роса.