Нанизане на шнури і навішане на рами листя тютюну завантажують у сушарку і залишають на 1 – 2 дні для в'ялення при температурі ЗО — 35 °С. Після в'ялення, коли листя матиме світло-жовтий колір, температуру агента сушіння підвищують до 55 —60 °С. Загальна тривалість сушіння тютюну в сушарках 2 — 4 доби.
Як сушити махорку в домашніх умовах?
У шарах рослини швидко розігріваються і при температурі 35 – 40°С томління триває від 12 до 24 год. Після томління рослини нанизують на глиці або в'яжуть у пучки і розвішують для сушіння в закритих приміщеннях, які добре провітрюються. Сушіння махорки закінчують, коли сировина досягає стандартної вологості – 35 %.
Коли обривати листя тютюну?
Збирати врожай тютюну починають у період повної технічної стиглості листків, яку визначають за зовнішніми ознаками: листя стає щільним (матеріальним), крихким, легко відламується від стебла, колір листків світлішає, краї і верхівки жовтіють.
Як зменшити міцність тютюну?
Цікавлячись, як зменшити міцність тютюну, можна зволожити його, викласти на тарілку і відправити в мікрохвильовку на 5 хвилин при максимальній потужності. Обов'язково накриваємо кришкою.
Технологія сушіння тютюну в домашніх умовах
Краще розповімо, як сушити тютюн різними способами, ферментувати, правильно визначати технічну зрілість листа. Чи є відмінності від махорки? Особливості заготовки тютюну в домашніх умовах Сучасні городи рясніють не тільки грядками з морквою, …