Бастурма, вона ж пастирма, – Спосіб приготування м'яса, поширений на землях колишньої Османської імперії. М'ясо спочатку солять сухим способом, потім укладають під прес, щоб видалити зайву вологу і тим самим збільшити термін зберігання, а потім в'ялять, обсипавши сумішшю спецій, — виходять такі м'ясні брикетики.22 лип. 2020 р.
Що таке бастурма?
Pastırma, чуваш. Пустарма) – в'ялена вирізка з різних видів м'яса. Збережена копіяПохожі
Що означає Пастрамі?
Пастрома або пастра (ідиш פּאַסטראָמע — пастро́ме в бессарабському/молдавському діалекті ідиша) — м'ясний делікатес із яловичини, страва єврейської кухні Молдавії (Бессарабії) та Румунії; мабуть тюркського походження. Назва етимологічно пов'язана з тюркським бастурма (через рум.