Щоб підготувати дубову бочку для самогону або вина, потрібно наповнювати її водою, яку слід міняти на свіжу в такому режимі: протягом тижня один раз на день, потім частота скорочується до 1 разу на 2 дні. Коли мине місяць, воду зливають, обробляють стінки спиртовим розчином і обдають окропом.
Що залити в бочку вперше?
На 1/3 діжку заповнити окропом і додати харчову соду з розрахунку 2 г на літр води. Щільно закрити отвір і ретельно прокатати бочку, щоб гаряча вода промила клепки. Після цього необхідно злити воду і ретельно промити чистою гарячою питною і потім холодною водою. Збережена копія
Як правильно вимочувати діжку?
Замочування бочки відбувається наступним чином: необхідно налити в неї догори води, закрити пробкою (якщо бочка має текти, нічого страшного, треба доливати її водою 3 рази на добу, поки текти не припиниться), воду в бочці міняти кожні 3-4 дні протягом 3-4 тижнів поки вода не стане чистою та прозорою.