Як правильно маринувати баранину на шашлики

Скільки часу потрібно маринувати баранину?

Молоде м'ясо достатньо потримати у маринаді 2–4 години. Якщо баранина стара, краще залишити її на всю ніч чи цілу добу. У такому випадку приберіть м'ясо у прохолодне місце.

Що не можна додавати до маринаду для шашлику?

Що не можна додавати в маринад для шашлику – Найгірші варіанти

  1. оцет;
  2. майонез;
  3. кефір.

Скільки тримати баранину на вугіллі?

Смажимо на хорошому вугіллі, не менше 20 хвилинпри цьому іноді перевертаючи баранину. Як тільки страва готова, то можете сміливо подавати її до столу!

Фоторецепт
Як правильно замаринувати шашлик з баранини?

ТОП-4 рецепти приготування шашлику з баранини

Автор: Наталія Гофман
Кухар 4-го розряду, досвід роботи в ресторані понад 5 років

Як замаринувати баранину та приготувати смачний та соковитий шашлик? ТОП-4 рецепти з фото. Кулінарні секрети та поради. Відео-рецепти

Готовий шашлик із баранини

Один із найсоковитіших, ніжних, ароматних і смачних видів шашлику — шашлик з баранини, напевно він багатьом знайомий не з чуток. Шашлик навчилися готувати ще в далекі часи, як тільки навчилися добувати вогонь. З того часу страву вдосконалили, але з упевненістю можна сказати, що шашлик — найдавніша їжа. Будучи правильно приготованим, смажений на вугіллі шашлик з баранини вийде неймовірно соковитим, що неможливо буде порівняти з іншим видом м'яса. У цій статті докладно дізнаємося, як вибрати баранину для шашлику, як її замаринувати та приготувати на вугіллі, щоб шашлик вийшов соковитим та м'яким.

Секрети приготування шашлику з баранини

Секрети приготування шашлику з баранини

  • Дуже ніжний шашлик, причому без специфічного баранячого запаху, буде з м'яса молодої тварини віком до 2 місяців. Такий шашлик вийде лише з лютого до квітня, т.к. у цей час народжуються ягнята.
  • В іншу пору року для шашлику використовуйте добре охолоджене м'ясо дорослого барана, в якому не повинно бути більше 15% жиру. Не використовуйте морозиво.
  • Чим більше на м'ясі жиру, тим сильніший специфічний запах і смак баранини. Але повністю відмовлятися від жиру не можна, інакше м'ясо буде сухе.
  • Жир має бути білого або молочного кольору. Якщо він жовтий, значить, тварина була старою.
  • Вибирайте баранину з рівномірним червоним кольором (не рожевим та не бордовим). Темний відтінок м'яса каже, що тварина була старою.
  • М'ясо не повинно бути липким, слизьким і без крові. При натисканні на м'ясо пальцем, ямка повинна швидко вирівнюватися, не залишаючи вм'ятини.
  • Хороше м'ясо приємно пахне, із солодкуватими нотками.
  • Смачний шашлик вийде з хребтової частини, корейки, вирізки, задньої ноги, шиї, лопатки, стегенця.
  • Для любителів специфічного баранячого аромату додатково використовуйте курдюк, який нанизуйте між м'ясними шматочками на шампур.
  • Перед приготуванням баранину очистіть від плівок та сухожилля.
  • Нарізайте м'якуш однаковими кубиками зі сторонами 4 см. Якщо використовуйте реберця, кістки залишайте на м'ясі.
  • М'ясо попередньо маринуйте в маринаді: винному, цибульному, овочевому, томатному, кефірному, з лимоном, мінеральною водою, соєвим соусом.
  • Молоде м'ясо тримайте у маринаді 2-4 години, старе залиште на всю ніч у прохолодному місці.
  • Для маринаду використовуйте скляний або керамічний посуд. У металевій ємності може статися окислення, від чого можна отримати отруєння.
  • М'ясо нанизуйте на шампури або викладайте на ґрати. Шматочки розташовуйте на невеликій відстані один від одного, щоб вони рівномірно просмажилися з усіх боків.
  • Для шашлику з баранини найбільше підійдуть вугілля з березових, вишневих чи липових дров. Також можна купити готове вугілля або обпалити їх самостійно в багатті. Головне їх повністю розжарити до початку обсмажування м'яса.
  • М'ясо кладіть на мангал, коли вугілля по всій поверхні покриється білим попелом і рівним червонуватим жаром.
  • Не починайте готувати шашлик, доки не згаснуть язички відкритого полум'я. Якщо відкрите полум'я спалахне під час смаження, збризкайте на нього невеликою кількістю води або вина, щоб загасити.
  • Готується шашлик із баранини близько 15-20 хвилин. При цьому регулярно повертайте шампури приблизно через кожні 2-3 хвилини.
  • Щоб перевірити готовність шашлику, надріжте ножем. З прожареного м'яса виступить прозорий сік, напівсирого – червона рідина. Тоді потримайте шашлик над вугіллям і знову перевірте готовність.

Смачний шашлик із баранини з цибулею

Смачний шашлик із баранини з цибулею

Дивно соковитий і смачний шашлик виходить у так званому сухому маринаді без рідини, де використовується тільки цибуля і спеції. Головне готувати страву з м'яса молодого баранця.

  • Калорійність на 100 г – 115 ккал.
  • Кількість порцій – 4
  • Час приготування – 4 години 45 хвилин
  • М'ясо молодого баранця – 2 кг
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 4-5 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування шашлику з баранини з цибулею:

  1. Помийте баранину, висушіть, зніміть плівку, зріжте прожилки і наріжте порційними шматочками по 3-4 см.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте тонкими кільцями.Присипте його сіллю з перцем і перемішайте, щоб він пустив велику кількість соку, в якому маринуватиметься м'ясо.
  3. Нарізану цибулю відправте до м'яса і добре перемішайте. Накрийте ємність харчовою плівкою та відправте в холодильник на 3 години.
  4. Над розпеченим вугіллям покладіть грати і змастіть її олією. На неї кладіть шматочки баранини, а цибулю заберіть, інакше вона підгорить і гірчить.
  5. Смажте шашлик, періодично перевертаючи, до готовності, близько 15 хвилин.

Маринований шашлик з баранини у лимонному соку

Маринований шашлик з баранини у лимонному соку

Баранье м'ясо, дозволяє готувати з нього ніжні та смачні страви, наприклад, як цей шашлик з мінімум спецій, але в лимонному маринаді, який надає легку пікантну кислинку.

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Рослинна олія – ​​50 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Приготування маринованого шашлику з баранини у лимонному соку:

  1. М'ясо очистіть від жилок і наріжте шматками.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте шматочками.
  3. У каструлю для маринування м'яса налийте олію з лимонним соком, насипте перець із сіллю та перемішайте.
  4. До маринаду додайте м'ясо, вимішайте і залиште маринуватися на 2,5 години.
  5. Нанизайте шматки м'яса на шампури і розташуйте над гарячим вугіллям.
  6. Смажте шашлик із баранини до готовності, періодично повертаючи м'ясо.

М'який шашлик із баранини у медово-оцтовому соусі

М'який шашлик із баранини у медово-оцтовому соусі

Неймовірно смачний і м'який шашлик із баранини зробити зовсім не складно, якщо м'ясо замаринувати в медово-оцтовому соусі, а завдяки спеціям та травам він виходить ароматним. Головне слідувати рецепту і не переборщити з пропорціями.

Інгредієнти:

  • Баранина – 700 г
  • Оцет бальзамічний білий – 1/4 ст.
  • Мед – 1/4 ст.
  • Оливкова олія — 1/4 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Кмин сушений – 2 ч.л.
  • М'ята сушена – 1 ч.л.
  • Цибуля гранульована – 1 ч.л.

Приготування м'якого шашлику з баранини у медово-оцтовому соусі:

  1. М'ясо наріжте кубиками зі сторонами 2-2,5 див.
  2. У ємності змішайте всі інгредієнти для маринаду: масло, мед, оцет, кмин, м'яту, сіль та гранульовану цибулю.
  3. У маринад опустіть шматочки м'яса і перемішайте все.
  4. Залишіть баранину маринуватись на 4 години, а краще на ніч.
  5. Шматочки маринованої баранини насадіть на шампури.
  6. Розігрійте мангал із вугіллям і смажте шашлики з баранини по 3 хвилини з кожного боку до готовності.

Соковитий шашлик з баранини у червоному вині

Соковитий шашлик з баранини у червоному вині

Баранина та червоне вино – класика кавказької кухні. А якщо м'ясо замаринувати у вині, вийде дуже смачний шашлик. На стіл подавайте з великою кількістю зелені, яку підберіть на свій смак.

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля – 5 шт.
  • Сухе червоне вино – 200 мл
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – щіпка

Приготування соковитого шашлику з баранини у червоному вині:

  1. Виріжте з баранини плівку із сухожиллями, наріжте м'ясо шматочками розміром з волоський горіх, посоліть і перчите.
  2. Цибулини очистіть від лушпиння, помийте, наріжте кільцями і перемішайте з м'ясом.
  3. Додайте до баранини олію та вино. Перемішайте та залиште маринуватися на 45 хвилин.
  4. Промариноване м'ясо, надягніть на шампур і відправте на вугілля.
  5. Смажте м'ясо приблизно 15 хвилин, перевертаючи та оббризкуючи вином.

Відео-рецепти приготування та маринування шашлику з баранини.

Related Post

Правила вживання метформіну 500: як приймати препаратПравила вживання метформіну 500: як приймати препарат

Зміст:1 Як правильно приймати метформін вранці чи ввечері?2 Чому метформін треба пити на ніч?3 Що не можна їсти під час прийому метформіну?4 Як правильно приймати метформін при цукровому діабеті 2

Як визначити стиглість груші на деревіЯк визначити стиглість груші на дереві

Коли потрібно зривати груші? Осінні сорти груші, зібрані в стані знімної зрілості, добре переносять транспортування. Зимові сорти груші знімають в кінці вересня-початку жовтня. Плоди абсолютно тверді, неїстівні і тільки через

Як створити таблицю в Excel 2010: покрокове керівництвоЯк створити таблицю в Excel 2010: покрокове керівництво

Excel 2010 — це потужний додаток для роботи з електронними таблицями, що дозволяє створювати та редагувати дані з легкістю. Однією з основних функцій Excel є можливість створення та форматування таблиць