Як правильно ферментувати Іван

Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.

Як Ферментувати Іван чай в домашніх умовах?

Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іванчай на деці, близько двох діб. Кеш

Як правильно робити Іван чай?

Залитий окропом у 95-100°C Іванчай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іванчай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.

Коли починає цвісти Іван чай?

В кінці червня з'являються квіти в іван-чаю. Ця рослина відома також під назвою кипрей. Кеш

як правильно ферментують іван чай – Фермер
Скільки потрібно ферментувати чай Іван? При легкій ферментації листя ферментують до перших ознак фруктово-квіткового запаху (3 – 6 годин ).

Related Post

Що таке модель боді арт?Що таке модель боді арт?

Моделі боді-арт – це переважно молоді дівчата з привабливими формами. Картини малюють на оголеній спині, грудях, плечі або будь-якій іншій частині тіла. Багато фахівців мистецтва вважають, що цей напрямок мистецтва

Що робити, якщо на ділянці з’явилися кротиЩо робити, якщо на ділянці з’явилися кроти

Можна кинути в їхні ходи риб'ячі голови, які з часом почнуть смердіти, тим самих виганяючи кротів з ділянки. Підійдуть для відлякування різні рідини з різким запахом типу гасу, оцту або