Ягоди, які ви вибрали для сушіння, викладіть на деко в один шар, не надто щільно. Помістіть деко з шипшиною в духову шафу. Температура в духовці повинна бути мінімальною, від 40 до 60 градусів Цельсія. Щоб під час сушіння до ягід шипшини був доступ повітря, дверцята духовки щільно не закривайте.
Як сушити шипшину в Електросушці?
Як сушити шипшину в електросушарці Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Час залежить від вибраного температурного режиму, потужності електросушарки. Кеш
Де сушити шипшину?
Як засушити шипшину Перший спосіб – природне сушіння. Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, перемішуючи їх раз на кілька днів. Другий спосіб – сушка в духовці.
Як правильно заварити шипшину?
Як заварювати шипшина сушену або свіжу на плиті Вам потрібно взяти каструлю, викласти туди промиті ягоди шипшини, залити теплою водою. Дотримуйтесь пропорцій – на кожні 500 мл води беріть 2 ст. л цілих ягід. Далі – залиште шипшину під кришкою на 30 хвилин, потім поставте на найменший вогонь і варіть ягоди 30 хвилин.
Як засушити шипшину – Сучасне тваринництво