А це означає, що для того щоб нейтралізувати запах часнику людина повинна їсти продукти, які одночасно приберуть «аромат» в роті і нейтралізують ефірні сполуки в шлунку. Такими властивостями володіє картоплю, баклажан, чорнослив та виноград.
Як швидко позбутися запаху часнику?
Потрібно просто пожувати свіжий листочок м'яти або, як варіант, випити свіжозаварений м'ятний чай. У яблуках таких фенольних сполук менше, але вони все одно можуть усунути часниковий запах. Рекомендують з'їдати яблуко до і після трапези з часником.
Що вбиває запах часнику?
Відразу вдалося з'ясувати, що сирі яблука, салат та м'ята були набагато ефективнішими у боротьбі з часником, ніж після теплової обробки. Як показали експерименти, найбільш ефективною з усіх варіантів виявилася м'ята, оскільки вона містить багато фенольних сполук.
Що не любить часник?
Найкращими для вирощування цієї культури е вологі, багаті на органічні речовини суглинкові та супіщані ґрунти. Негативно впливає на ріст і розвиток часнику підвищена кислотність ґрунту. Не можна розміщувати часник на солонцюватих важких суглинках, а також на піщаних ґрунтах, бідних на органічні речовини.
Як перебити запах часнику з рота – дієві способи — УНІАН
Пийте молоко. Молоко, як не дивно, знижує концентрацію сірковмісних хімічних речовин, які і стають причиною стійкого запаху часнику чи цибулі. При …