Обприскують за допомогою ручних обприскувачів. Для обприскування середнього дерева чи 100 м² картоплі чи помідорів потрібно 10 літрів рідини. Обприскують рослини при першій з'яві хвороби на листі, через два тижні обприскування необхідно повторити. За 15-20 днів до збирання врожаю обробку рослин слід припинити.11 лют. 2014 р.
Як приготувати Бордоську речовину?
Рецепт бордоської суміші Пропорції для приготування 3% розчину бордоської суміші: на 10 л розчину – 300 г мідного купоросу + 300 г негашеного вапна. Бордоську рідину готують у пластикових чи емальованих відрах та уникають металевої тари, яка може окислюватися. Кеш
Коли обприскувати дерева бордоською сумішшю?
В період розпускання бруньок дерева обприскують 3% розчином бордоської рідини, покриваючи всі гілки і стовбури. Дерева набувають блакитного кольору. Після цвітіння їх обприскують додатково один-два рази. Цей метод профілактичний, бо він захищає від первинного ураження паршею.
Що можна обприскувати бордоською сумішшю?
Бордоську суміш використовують для боротьби з грибковими та бактеріальними хворобами рослин. Зокрема, бордоську рідину використовують у боротьбі з паршею яблуні та груші, плодової гнилі, антракнозу, фітофторозу у помідорів та огірків, мілдью виноградів, плямистістю кісточкових культур.
Бордоська рідина — Вікіпедія
Виготовляється з розчину мідного купоросу CuSO4 • 5Н2О і вапняного молока Са(ОН)2. Загальновживана концентрація бордоської рідини — 1%-на, для рослин з молодими листочками — 0,5%-на. При обприскуванні плодових дерев до розпускання бруньок використовують 3—4%-ну …