Щоб взимку варити компот і кисіль, заготовляють суницю натуральну. Приготовлені ягоди укласти в банки, залити киплячою водою, а потім стерилізувати протягом 12 хвилин. Для зручності дрібні ягоди і великі не змішують, а розкладають у різні банки. Суниця у власному соку незамінна взимку та смачна до чаю.
Як приготувати суницю на зиму?
Можна спочатку ягоди перетерти через сито, і тільки після цього засипати цукор і перемішати. Підготовлену масу розкласти по стерильним гарячим банкам, закрити кришками і зберігати в холодильнику, або викласти в контейнери і заморозити в морозильній камері.
Як краще зберігати суницю?
Зберігати ягоди полуниці краще в спеціальному нижньому висувному відсіку холодильника для фруктів і овочів. Заморожування полуниці. Полуницю можна зберегти ще довше, якщо її заморозити. Для заморожування ягід добре підходять пластикові контейнери та контейнери з товстого скла.
Як зберігати суницю на зиму?
Ягоди необхідно перебрати, насипати на піддон, заморозити, потім пересипати в пластикову ємність або поліетиленовий пакет і зберігати в морозильній камері. При такому способі зберігання можна навіть не відривати чашолистки, а збереження вітамінів всю зиму гарантується. Мити суницю після збору можна за своїм розсудом.
Суниця з цукром на зиму без варіння: 7 кращих …
Вибір і підготовка ягід Вирішивши зробити десерт з суниці, спочатку потрібно правильно зібрати і підготувати ягоди. Для цього весь урожай перебирають і видаляють плодоніжки, листя і садове сміття. Також відсівають пошкоджені і перезрілі ягоди, оскільки їх використання в готуванні призведе до скорочення терміну зберігання.