Що можна зробити з чорної смородини на зиму?
Користь і шкода ягід Дуже важливо встигнути вчасно зробити заготовки на зиму з корисної чорної смородини. Їх можна заморозити, засушити, приготувати варення або просто перетерти з цукром або фруктами без варіння. Ці живі ласощі будуть радувати домочадців і гостей протягом довгих холодних вечорів.
Скільки цукру потрібно для варення з смородини?
Варення зі смородини п'ятихвилинка
- цукор – 1-1.5 кг;
- вода – 200-250 мл;
- смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).
Як варити варення п Ятихвилинка?
Як приготувати варення: Стиглі ягоди переберіть і промийте, у вишень видалити кісточки. Засипте цукром і залишити на ніч у холодильнику. Вранці каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання додайте лимонний сік і варіть ще 5 хвилин.
Варення "П’ятихвилинка" з чорної смородини на зиму
З чорної смородини Для вас ще один легкий рецепт смачного ароматного варення з чорної смородини, яке ідеально підходить для зимової заготовки.