Як приготувати синю капусту?
- Капусту помити, тонко нашаткувати. Цибулю почистити, дрібно порубати ножем.
- У глибокій сковороді розтопити вершкове масло. …
- Додати капусту та нарізане невеликими шматочками яблуко.
- Приправити оцтом, сіллю і медом. …
- Накрити кришкою і готувати, періодично помішуючи, півтори години на слабкому вогні.
Яка користь від синьої капусти?
Через високий вміст антоціанів — пігментів червоного, синього і фіолетового кольору — при регулярному вживанні фіолетової капусти, знижується крихкість судин. Червонокачанну капусту рекомендують вживати для профілактики пухлинних захворювань і лікування виразки шлунка.
Що любить капуста?
Є кілька загальних правил: – капуста любить воду; – капуста любить світло; – капуста найулюбленіша їжа у шкідників, тому її люблять практично всі і її потрібно берегти.
Рецепти з синьої капусти: голубці, крем-суп, салати, …
синя капуста – 1 качан фарш – 300 г рис – 50 г олія – 3 ст. л. томатний сік – 1 л сіль, перець – на смак Рис відварити до напівготовності. Змішати його з фаршем, посолити, поперчити і добре вимішати. У капусті вирізати качан і опустити у велику каструлю з киплячою водою. Варити, поки листя не будуть легко зніматися.