Що міститься в яєчному білку?
Яєчний білок складається з приблизно 15 % білків, розчинених в воді, більше половини яких приходиться на овальбумін. Головне призначення яєчного білка — захист жовтка та забезпечення додаткового джерела харчування для ембріону, що розвиватиметься в яйці.
Який білок в яйцях?
У 1 сирому курячому яйці середнього розміру (55 г) міститься 6,9 г білка – 4,14 г у білку, 2,20 г у жовтку та 0,56 г у шкаралупі. Кількість білка трохи зростає під час кулінарної обробки. Найкорисніше по БЖУ яйце має бути свіжоприготовленим некруто — 7,1 г білка (4,34 г у білку, 2,20 г у жовтку, 0,56 у шкаралупі).
Яка загальна формула білків?
Білки
Інші назви | Протеїни, поліпептиди |
---|---|
Клас | Високомолекулярні органічні сполуки |
Хімічна формула | С 40H 62N 10O 12 – протеїн, мінімальна структурна одиниця білка |
19 вер. 2014 р. Кеш
Яєчний білок — Вікіпедія
Яє́чний біло́к — прозора рідина, що міститься в яйці. Утворюється з цитоплазми яйцеклітини, яка до запліднення являє собою (разом із жовтком) єдину клітину. Яєчний білок складається з приблизно 15 % білків, розчинених в воді, більше половини …