Ще існують напої, куди можна додавати ялівцева ягоду. Це пиво, квас, киселі, морси, компоти, алкогольні напої. Рецептів з ялівцевою ягодою дуже багато: різні супи, курка, качка, тушкована капуста, соуси і безліч інших можна знайти в інтернеті. Ялівцеві плоди мають тонізуючу, сечогінну, болезаспокійливу властивості.
Де краще садити ялівець?
Це рослина дуже любить світло, однак ялівець звичайний може рости в несильно затіненому місці. Особливих вимог до грунту немає. Однак рекомендується для нього вибирати пухкий, вологий, вапняну або піщану землю. Кислотність грунту повинна бути в межах рН 4,5–7 (залежно від виду і сорту ялівцю). Кеш
Де росте ялівець в Україні?
Ялівець звичайний росте в підліску хвойних, рідше мішаних лісів. Тіньовитривала, морозостійка рослина. Запилюється у квітні — травні, шишкоягоди достигають у вересні. Росте в Карпатах (нижній гірський лісовий пояс), на Поліссі, а також в Криму.
Як вживати ягоди ялівцю?
Плоди ялівця корисно використовувати і в кулінарії. Вони хороші при приготуванні квасу, сиропу, морсу, пряників і начинок для цукерок. Їх також використовують як пряність до м'ясних страв і квашеній капусті, використовують при копченні м'яса і риби.
Пересадка ялівцю: як і коли краще пересаджувати
Як правильно пересадити яловець на ділянці. В який час – навесні або восени – це краще робити. Пересадка ялівцю за всіма правилами: як і коли краще пересаджувати