Червоний перець містить величезну кількість вітаміну С – 200 мг. Це 200% щоденної норми. Оскільки червоний перець містить велику кількість лікопін, він потужний антиоксидант, і знижує ризик розвитку раку.
Що буде якщо їсти болгарський перець?
Болгарський перець багатий на антиоксиданти, що покращують стан здоров'я та захищають від серцевих та ракових захворювань. Наприклад, перець особливо багатий на антиоксидантні вітаміни, зокрема С, Е та бета-каротин. Вони також є джерелом величезної кількості поліфенолів.
Що лікує перець?
Він бореться з респіраторними захворюваннями: лікує застуду і позбавляє нежитю. Перець розріджує кров і підвищує апетит, допомагає організму краще засвоювати їжу, забезпечує профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань. Його використовують як компонент лікувальних сумішей і настоянок.
Кому не можна вживати болгарський перець?
Кому не можна їсти болгарський перець, то це – людям, які страждають від таких захворювань, як епілепсія, ішемічна хвороба серця, гіпертонія, аритмія, гастрит шлунка з підвищеною кислотністю, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки, захворювання печінки і нирок.
Провітаміни — Вікіпедія
Провітаміни — речовини, попередники вітамінів в організмі.