Чому не бродить сусло?
Дріжджі потребують поживних речовинах Колонії грибків в період зростання потрібен азот і мікроелементи для будови клітин. Його недолік – причина, чому не бродить домашнє вино. У очищений сік при підготовці сусла додають готову живильну суміш або мезгу.
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Чому Вишняк не бродить?
Залежить від часу бродіння. Цукор переробиться в спирт, або оцет. А буде дуже солодким, взагалі не зможе бродити, бо ці дріжджі можуть жити тільки до означеного градуса, як цукру, так і спирту.
Чому не блукає сливове вино
Активне бродіння можна сильно затягнути, щоб отримати в результаті міцніше домашнє вино. Бульбашки дуже активно видно перші 2-3 дні.