Чому не бродить сусло?
Сахаросодержаніе в винному суслі повинна становити 10-20%. Якщо цукристість низька, то дріжджів нічого переробляти, і вони зупиняються. Занадто високий вміст цукру сприяє тому, що він стає консервантом, який також припиняє дію дріжджів, і вино не бродить. Порада!
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Що можна зробити з винограду?
Що приготувати з винограду: кращі рецепти
- Закуски Виноград із сиром на шпажках Сирні кульки з виноградної начинкою Запечений виноград із сиром
- Основні страви Свинина з чорним виноградом Риба з білим виноградом і печерицями Курка з виноградним асорті та вермутом
- Десерти Желе з виноградом Виноградний пиріг
Якщо вино не блукає, яка причина? Як врятувати вино?
І тоді виникають питання начебто: «Вино не бродить, що робити?» Дійсно, створення вина – процес творчий, що вимагає особливої уваги до деталей.