Що можна зробити з недозрілих яблук?
Із зелених яблук можна зварити чудове варення, яке дехто називає Бурштинові дольки або Карамельні часточки. Для приготування такої заготовки якраз і потрібні зелені, недозрілі яблука з щільною структурою. Перезрілі і пухкі яблука годяться лише на джем і повидла, що теж смачно, але не так красиво. Кеш
Як зробити джем з яблук?
6 днів тому Перекласти яблука в каструлю, додати воду й варити до м'якості під закритою кришкою (чим дрібніше нарізані яблука, тим швидше вони зваряться). Протерти їх крізь сито. Знову повернути в каструлю, додати цукор, шматочки апельсинів і цедру. Каструлю з джемом покласти на середній вогонь і варити 15-20 хвилин, помішуючи.
Як варити варення з яблук з Дюшесом?
3 л порізаних дольками яблук, 1 л цукру, 100 г цукерок “Дюшес” або “Барбарис”, 1 ст. ложка оцту. Яблука перемішати з цукром, дати постояти ніч. Довести до кипіння, варити приблизно 1 год, помішуючи, додати 100 г цукерок “Дюшес” або “Барбарис”, проварити 10–15 хв, додати 1 ст.
Янтарне варення з яблук на зиму – 7 простих прозорих рецептів.