ложка солі, 1 яйце, приблизно 4,5 скл. борошна. Начинка: ягоди (полуниця, вишні, чорниці тощо, свіжі або заморожені (розморожувати не треба!)), цукор (класти безпосередньо у вареник на ягоди).
Як робити вареники з ягодами?
Варити вареники рекомендується у киплячій підсоленій воді (на 4 л води використовуйте неповну столову ложку солі). Як тільки вони спливуть, спробуйте їх на готовність (досить просто переконатися, що тісто проварилося), потім вийміть шумівкою (або просто ложкою) і відразу подавайте на стіл.
Скільки варити вареники з ягодами?
Вареники з сиром варити 10 хвилин, але якщо в начинку додавали борошно або манку, то на 5 хвилин довше. Вареники з вишнею варити 15 хвилин до моменту, коли тісто повністю звариться.
Яка може бути начинка для вареників?
Тобто практично з усього, що ви маєте вдома, можна зробити начинку для вареників. Це може бути варена картопля зі шкварками та цибулею чи без додатків, з соленим чи солодким сиром, з м'ясом чи грибами, з квашеної чи свіжої тушкованої капусти, з розмаїттям солодких ягід чи фруктами.
Вареники з ягодами пять простих покрокових рецептів
Покрокові рецепти приготування вареників з ягодами: зі свіжими ягодами з тіста на молоці, сметані і воді, на заварному тісті з малиною і чорницею, на пару, вели…