У приготуванні сиру беруть участь бактерії

Який продукт виготовляють з використанням бактерій?

Бактерії (звичайно Lactobacillus) в комбінації з дріжджами і цвіллю, протягом тисяч років використовуються для виробництва продуктів бродіння, наприклад сиру, солених овочів, соєвого соусу, оцту, вина і кефіру. Виробництво хімічних речовин, таких як етанол, ацетон, органічні кислоти, ферменти, парфуми тощо.

Який сир дозріває за участю молочнокислих бактерій і блакитної плісняви?

б) сири, що дозрівають за участю молочнокислих бактерій, мікрофлори сирного слизу і білої плісняви: Смоленський, Закусочний зрілий, Любительський зрілий, Білий десертний, Російський камамбер, Невшатель та ін. Сир і пліснява розвиваються на поверхні сиру. Тривалість дозрівання сирів невелика – 8-15 днів.

Як люди використовують бактерії у виготовленні кисломолочних продуктів?

Закваски із термофільними молочнокислими бактеріями використовують для приготування йогурту, ряжанки та кисляку. До складу мікрофлори такої закваски входять термофільний стрептокок і болгарська паличка. Із кисломолочних заквасок на основі мезофільних молочнокислих стрептококів готують сир кисломолочний і сметану.

Корисні і шкідливі властивості бактерій
Біфідобактерії беруть участь у синтезі вітаміну С. Біфідо – і лактобактерії беруть участь у процесах по засвоєнню вітаміну Д, кальцію і заліза. Рис. 1. На фото біфідобактерії.

Related Post

Чи можна викидати обручку?Чи можна викидати обручку?

Якщо не хочеться продавати або переплавляти обручку, то найкраще прибрати його подалі і просто зберігати як пам'ять. Якщо вірити всім існуючим прикметам, то його краще взагалі позбутися, інакше аксесуар заважатиме

Як прищепити лимон у горщикуЯк прищепити лимон у горщику

Що зробити щоб лимон давав плоди? Рослина не переносить спеку, тим більше в домашніх умовах. Для лимонного дерева дуже важливо, щоб повітря в квартирі було добре зволожене. Можна скористатися спеціальними

Як посадити помідори у відкритий ґрунт розсадоюЯк посадити помідори у відкритий ґрунт розсадою

Роблять кілька грядок, на відстані 40-50 сантиметрів один від одного. В один ряд викопують ямки, глибина яких повинна дорівнювати величині горщика, в якому вирощувалася розсада. Відстань між рослинами в одному