Цей овоч містить цілий комплекс важливих для здоров'я людини речовин, серед яких можна відзначити калій, кальцій, магній, залізо, йод, фосфор, природну клітковину, фітонциди. Серед вітамінів найбільша концентрація в редисці представлена вітамінами С, РР, а також групи В.22 квіт. 2021 р.
Як їсти білу редьку?
Біла редька — універсальний коренеплід, який можна їсти сирим та готувати. Вона підходить для тушкування в соусах на основі олії або вершків. Її можна нарізати тонкими скибочками або натерти на тертці та подавати з хлібом, олією та сіллю або додати в салати.
Як правильно їсти чорну редьку?
Чорну редьку зазвичай їдять у салатах в тертому чи подрібненому вигляді. Саме так овоч зберігає максимум корисних властивостей. Однак, з редькою можна приготувати багато яскравих і незвичайних страв. Її маринують, смажать, варять і роблять пюре або додають до супів.
Що можна зробити з білої редьки?
Біла редька менш жорстка, а її гострий смак зазвичай пом'якшують сметаною, олією чи якимось маринадом. А ось зелена редька – найменш гостра, тому її можна спокійно запікати на гарнір та додавати у супи та салати.
Біла редька: користь і шкода для здоров’я