Перекладіть м'ясо у велику каструлю чи миску, залийте водою і обов'язково додайте лимонний сік та сіль. Так залиште м'ясо на 1-2 години, потім злийте воду і промийте ще раз добре проточною водою. Вимочене м'ясо вариться швидше, має менше характерного запаху! 12 жовт. 2022 р.
У чому замочують м'ясо перед продажем?
Деякі продавці перед продажем м'яса промивають його в марганцівці, потім замочують ретельно в оцті і щедро присмачують різними спеціями, барвниками та ароматизаторами. Пам'ятайте: Зіпсоване м'ясо може завдати значної шкоди вашому здоров'ю.
Чи потрібно вимочувати м'ясо у солоній воді?
Сольовий розчин, проникаючи в м'ясо, змінює його структуру та додатково насичує водою. Структура білка змінюється таким чином, що молекули білка починають утримувати воду всередині м'ясних шматочків і не дозволяють витекти волозі під час термообробки.