Гарбуз можна зберігати протягом 10 або більше тижнів за температури 10-16 градусів та вологості від 50 до 80%.
Коли треба збирати гарбузи на зберігання?
Але загальне правило все-таки є: від моменту посадки і до повного дозрівання має пройти близько 5 місяців. Це означає, що, саджаючи гарбуз в квітні, дозрівання плодів буде у вересні. При висаджуванні в травні, проводити прибирання врожаю потрібно в кінці вересня. Головне зібрати урожай до стійких заморозків.
Як знати що гарбуз дозрів?
В хороший рік, з ними все просто. Коли шкірка стала яскравою, як на картинці, а плодоніжка підсохла – значить гарбуз дозрів.
Як правильно зберігати гарбуз?
Гарбуз — досить вибагливий овоч, коли це стосується умов для зберігання. Йому подобається прохолода, помірно сухе повітря та темнота. Зберігати гарбузи потрібно за температури від 4℃ до 9℃ і вологості 60-70%. Кеш
Як правильно зібрати урожай гарбуза agroxxi