Як правильно сушити плоди глоду?
Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла. Кеш
Коли збирати плоди глоду?
Заготівля та зберігання сировини Збирання листя рослини здійснюється на початку цвітіння глоду до моменту, коли розкриваються його квітки. Плоди глоду заготовляють в кінці літа, з серпня по вересень. У цей період ягоди мають найбільшу концентрацію корисних речовин.
Коли збирають цвіт глоду?
Сировина Для медичного використання заготовлюють квітки, листки та плоди глоду колючого. Квітки та листки збирають на початку цвітіння рослини, плоди в серпні-вересні.
Як сушити глід у духовці електричній …
Важливо знати температуру та час сушіння глоду в електросушарці. Спочатку встановлюють температуру 60°c. Через 2 години її знижують до 40°c. Ще через 2 години