Якісна свинина матиме ніжно-рожевий відтінок. Темний колір свідчить, що м'ясо встигло довго пролежати на прилавку. А дуже світлий – це м'ясо промивали після довгого зберігання.5 лип. 2022 р.
Як зрозуміти що свинина пропала?
Сира свинина — сірувато-рожевого кольору, а яловичий фарш може бути і яскраво-червоного, і фіолетово-червоного, і навіть коричнево-червоного кольорів. Але якщо будь-яке м'ясо має зелені або темно коричневі відтінки — це свідчить про гниття. А отже його потрібно викинути.
Як зрозуміти що свинина зіпсована?
сліди – спробуйте потримати м'ясо через серветку, якщо там залишаться рожеві плями, значить це м'ясо обрізали, щоб приховати зіпсовані частини; запах і вигляд – свіжа свинина пахне нейтрально, на дотик м'яка і пружна, будь-які інші параметри – відхилення від норми. Кеш
Як класифікують мясо свиней?
Маркування свинини проводять відповідними формами клейм: 1-ша категорія (беконна) – круглим (діаметром 40 мм), 2-га м'ясна – квадратним (40х 40 мм), 3-тя жирна – овальне (діаметр Д1 – 50 мм і Д2 – 40 мм), 4-та для промпереробки – трикутним (45х50х50 мм) і 5-та – м'ясо поросят – круглим клеймом з буквою М. Кеш
Почему мясо свинины темно красного или розового цвета?
Всегда беру мясо свинины розового цвета и с тонкими рёбрышками, думаю от молодого поросёнка. А вчера купили свинину с тёмно красным мясом, продавец уверял, что от молодой хрюши.